První silná letní sezóna po Covidu. Letiště má velká očekávání, provozovat bude téměř 60 letů týdně

Date:

Bratislavské letiště se po covidovém období připravuje na první silnou letní sezónu. Jak dále na čtvrteční tiskové besedě informoval generální ředitel a předseda představenstva Letiště M. R. Štefánika Dušan Keketi, postupně narůstá žádostivost cestujících, jakož i počty leteckých linek. Zároveň však dodal, že jsou stále jen na 60 procentech z čísel z roku 2019.

„Očekávání jsou, my plánuje letos někde kolem jednoho milionu pasažérů, v roce 2019 to bylo 2,3 milionu. Naše predikce každým měsícem stoupají víc a víc. Ochota lidí cestovat se stále zvyšuje. Samozřejmě to souvisí také s tím, že klesají restrikce při cestování. Lidé stále více chytají chuť do létání,“ přiblížil aktuální stav Keketi.

Zároveň zdůraznil, že aktuálně se mění charakter letiště a zatímco dosud bylo zaměřeno na pracovní cesty a nejoblíbenějšími destinacemi byly Londýn, Dublin, Milán a Kodaň, v létě tvoří základ lety do turistických destinací. „Letní letový plán se výrazně změní směrem na turistické destinace. Děláme všechno proto, aby sem byli dostatečně připraveni,“ shrnul.

60 letů týdně

Letní letový řád dopravce Ryanair pro Bratislavu zahrnuje celkem 21 pravidelných linek včetně pěti nových letních spojení do destinací jako Sofia, Kodaň, Lanzarote, Trapani a Záhřeb. Dopravce představil svůj letní letový řád ve čtvrtek na Letišti M. R. Štefánika v Bratislavě.

Dopravce bude během letošního léta na letišti v Bratislavě provozovat téměř 60 letů týdně. Cestující si mohou vybrat z nabídky letů do evropských destinací, jako jsou Londýn, Milán či Brusel, ale také do dovolenkových letovisek, mezi něž patří Alghero na Sardinii, Burgas v Bulharsku či Korfu.

Ryanair zároveň umístil na svoji základnu v Bratislavě dvě bázovaná letadla. Dopravce podotkl, že tím poskytuje 60 pracovních míst přímo v letectví a více než 700 souvisejících pracovních míst na letištích v zahraničí i na letišti v Bratislavě.

„Jako evropský a také slovenský největší dopravce Ryanair s radostí představuje svůj letní letový řád pro Bratislavu, který nabízí téměř 60 letů prostřednictvím svých 21 leteckých spojení, včetně nových linek do Kodaně, na Lanzarote, do Sofie, Trapani a Záhřebu,“ konstatovala obchodní a marketingová manažerka Ryanairu pro střední Evropu a Balkán Olga Pawlonka.

Smiling young woman with a wheeled suitcase arriving at a tourist resort in the tropics

Předseda představenstva a generální ředitel bratislavského letiště Dušan Keketi poznamenal, že dopravce je pro Letiště M. R. Štefánika dlouhodobý a stabilní partner. „Věříme, že cestující přivítají možnosti nových leteckých spojení z bratislavského letiště a zarezervují si lety z Bratislavy například do Záhřebu, na Korfu, na Kanárské ostrovy, ale i do prázdninových letovisek v Bulharsku, na Kypru či na Mallorce, aby si tak mohli dopřát letní dovolenou s přímým odletem z Bratislavy po dlouhém období pandemie koronaviru a omezení letů a cestování,“ dodal.

- Reklama -pr článek

Nové příběhy

Další články autora
Katka

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří...

Rychlorozkládací prodejní stánky, kde všude je využijete?

Rychlorozkládací stany představují praktické řešení pro různé druhy akcí....

Kvalitní a hezké cyklistické oblečení pro každou příležitost? To je ENDURA

Jestliže máte alespoň běžné zkušenosti s cyklistickou, zřejmě jste už...

Že vaše narození by mělo být doprovázeno palindromickými kouzly

Středověká Evropa byla obzvláště nebezpečným místem pro porod. Smrt...